Hiphop in Amerika

Hiphop in Amerika

Veel bekende artiesten komen uit Amerika. Dat komt omdat het land groot is en ze een wereld taal spreken. Dat is makkelijk te luisteren in heel de wereld. Daarom zijn er in Amerika de grootste producers zie veel geld te besteden hebben. In Amerika gaat er ook veel meer geld om dan hier in Europa. Dat komt eigenlijk al vanuit vroeger. Labels hadden vroeger al veel geld verdient omdat al sinds vroeger muziek over de hele wereld werd gedraaid wat uit Amerika komt. Veel vinden het tot de dag van vandaag dus leuk als er veel nieuwe Engelstalige muziek wordt gedraaid.

Grootste artiest

Een van de grootste artiest wat er om dit moment is Drake. Iedereen kent zijn muziek wel en is ook fan van zijn muziek. Hij is zelfs zo groot dat er alleen al op dit moment 55 miljoen luisteraars heeft op dit moment. Wat een enorm aantal is. Hij is zo groot geworden omdat hij al vroeg is begonnen en daardoor steeds meer geld had voor verbeteringen in zijn muziek. Wat uiteindelijk in zijn muziek terug te zien is. Daarnaast heb je nog The Weeknd die meer dan 68 miljoen luisteraars heeft. Op plek één komt een artiest te staan die je misschien wel verwacht. Hij is ook populair in elk land in zowel heel Europa als in Amerika en Zuid-Amerika. Die artiest heet Justin Bieber. Al vanuit vroeger is hij populair geworden met het liedje Baby. Vooral veel jonge meiden vonden toen zijn muziek leuk. Nu dat hij ouders is geworden vinden ook veel oudere mensen zijn muziek leuk en wordt zijn muziek veel afgespeeld op de radio.

Naast de grootste artiesten in Amerika heb je ook nog veel bekende hiphop artiesten. Veel komen vanuit vroeger al. Denk aan The Sugarhill Gang met het eerste liedje wat te maken had met hiphop. Hun bekendste liedje is dan ook Rappers Delight. Als je hem opzoekt herken je hem vast wel. Door de jaren heen kwamen ook net als in Nederland veel nieuwe artiesten die groot zijn geworden zoals 2Pac en The Notorious B.I.G. Nu heb je ook allerlei artiesten die opnieuw zijn begonnen met een nieuw deel van hiphop. Sommige van die artiesten zijn gestorven aan verschillende dingen. De ene was doodgeschoten door zijn verleden en de ander is doodgegaan aan drugsgebruik. Door de dood van sommige artiesten wordt hun muziek veel bekender en krijgen zijn nabestaande het geld.

drake_t20_g1raY8

MEER TE WETEN KOMEN

stijlen muziek

muziek kunst

Hiphop muziek